konu kunuyu açmış yine gördüğüm kadarıyla ama acizane ALLAH(CC)ın sevdiğini nerden anlarız konusuna dahil olayım.
tabiki bu konuda ayetler vardır buyrun
''Ey inananlar! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olan kimseleri dost edinmeyin. Onlar size gelen gerçeği inkar ettikleri, Rabbiniz Allah'a inandığınızdan dolayı Resulü ve sizi (yurdunuzdan sürüp) çıkardıkları halde siz onlara sevgi ulaştırıyorsunuz. Eğer benim yolumda savaşmak ve benim rızamı kazanmak için çıktınızsa içinizde onlara sevgi mi gizliyorsunuz? Oysa ben sizin gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz her şeyi bilirim. Sizden kim bunu yaparsa doğru yoldan sapmış olur''.(60-1)
''İnsanlardan kimi de Allah'tan başka şeyleri O'na eş tutuyorlar da onları, Allah'ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Allah sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı''
bu ayetler gösteriyor ki ALLAH(cc) kendisinin sevdiğini seveni sever sevmediğini seveni de sevmez.tabi bu da O'nun bildiği yerde olur yani kalpte kalbinize bakın ALLAH(CC) yasak ettiği ve sevmediği şeyler sizin hoşumuza gidiyorsa bilinki O'nun sebgisinden uzağız eğer emirlerine ve yasaklarına karşı sevgimiz varsa sevgisine muhatabız..her şeyin doğrusunu ALLAH(CC) BİLİR. selam ve dua
Ey ilim iddiasında bulunan, hani ağlaman? Yüce ALLAH’ın (C.C) korkusundan gözlerin yaşarıyor mu? O’ndan korkman ve günahları itirafın nerede? Nefsinle cenk etmek ve onu terbiye etmek yok mu? O’nu HAK tarafına çağırman nerede?
Bunların hiçbiri sende yok. Bütün derdin kasa, masa, yemek ve eğlenmek. Aklını başına al. Dünyadaki nimetlerden sana gelecek bir kısmetin varsa gelir, üzülme içini ferah tut. Bekleme yükünden kurtulursun, hırsın ağırlığı seni yormaz.
|