Tekil Mesaj gösterimi

Alt 15.10.2007, 12:44   #5 (permalink)
Duha
Tercübeli Üye

Duha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Duha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 219
231 Kunu Icin 367 Tesekkür Aldı
Duha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'i
Tecrübe Puanı: 23

Başörtüsü teferruattan değildir füruattan mıdır?

Teferruat; detay. Füruat asıl olmayan demektir.

Baş örtüsü asıl olmayan mıdır? İslam şeairi değil midir? Hititoloji okumak için baş açmak aslolan mıdır?

Hem ben Hoca Efendi başörtüsü teferruat demiştir ,diye bir ifade mi kullanmışım. Evet birileri "baş örtüsü füruattır" diyor. Bunu söyledim. Bunu söyleyenler Hoca Efendiye dayandırıyor. Ben ravi değilim, duyanım. İtab edilmemem lazımdır. O söylentiyi yayana azar edilsin. Söylentiyi yayanda Hoca Efendinin talebeleridir. Ben o sözü kabul edip ifa edeni elbette eleştiririm. Hakkımdır.

Ayrıca tekrar sorayım:

Mesela hititoloji ilmi için başını açmak caiz midir? Yada bir tıp doktoru olmak için başını açmak caiz midir? Mesela, doktor olmak islama hizmet midir, yoksa insanlığa hizmet midir? Yoksa cüzdana veya kariyere hizmet midir?
Kumradan kazanılan para ile hayır yapılır mı? Hırsızlık parası ile cami olur mu? Faiz geliri zekat yapılır mı?

Eğer maksad dine hizmet etmek ise dine hizmet başötüsünü çıkarmak ile mi oluyor?

Haram ile hayır yapılır mı? Hangi kitapta vardır.
Hayırdan şer, şerden hayır olur mu?

Bazı insanlar piyango bileti alır der "ikramiye bana çıksın yarısını fakirlere bağışlarım" Allah'ı mı kandırıyor, kendini mi?

Selametle