Alıntı:
miniksercen Nickli Üyeden Alıntı
Allah mekan icinde mekan zaman icinde zaman halk etmeye kadirdir !!!! 100 degil 200 defa bile yikanabilir ! 100 degil 1000 rekatda namaz kilabilir !! |
Bahsedilen kişi peygamder değil mucizesi olsun, senin benim gibi ademoğlu. Sözü edilen kitapta Kuran'ı kerime aykırı bir çok hadis nakledilmiştir. Onu geçtik kendi içinde bile çekişkiler içeren hadisler mevcuttur.
İnsanın vicdanını rahatsız edenler de cabası. Mezhebler ile ilgili araştırmamı yaptığım dönemlerde şahit olduğum tablo böyle. Bir müslümanın ilk kaynağı Kuran-ı Kerim olmalıdır. Güvenecekseniz bir tek ona güvenebilirsiniz. İçinde insan kelamı olan kitaplara değil.
Hz.Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
Ben sizin aranızda iki değerli emanet bırakıyorum; onlara sarıldığınız takdirde benden sonra (doğru yoldan) asla sapmazsınız. Onların biri diğerinden büyüktür:
Gökyüzünden yeryüzüne uzanmış ip olan Allah'ın kitabı ve İtretim,Ehlibeytimdir.Bilin ki; onlar havuzun başında bana gelinceye kadar asla birbirlerinden ayrılmazlar. (Müsned,İmam Ahmed b.Hanbel, c.3, s:59)
Hz.Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
Ümmetim arasında Ehlibeyt'imin misali, Nuh'un gemisi misalidir. Ona binen kurtulur, ondan yüz çeviren ise helak olur.(Biharu'l Envar c.27, s:113)
Bahsedilen kitaba bir bakın hele, Peygamber efendimizin Ehlibeyt'inden kaç hadis rivayet edilmiş.