Tekil Mesaj gösterimi

Alt 11.10.2007, 00:46   #10 (permalink)
menzilzafer
Tercübeli Üye

menzilzafer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
menzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevhermenzilzafer İslenmemis bir mücevher
Tecrübe Puanı: 5

-10-

İBRET

RABBİMİN TERCİHİ DAHA GÜZEL

Sa'd b. Ebu Vakkas (r.a) Mekke'ye geldiği zaman gözleri görmez olmuştu. Halk, çoşkuyla onun yanına geliyor ve her biri kendisi için dua etmesini istiyordu. O da, her biri için ayrı ayrı dua ediyordu. O, duası makbul bir kimseydi; çünkü Allah Rasulü (sav) onun duasının kabul edilmesi için Rabbi'ne dua etmişti.

Abdullah b. Saib anlatır: Ben henüz genç iken Sa'd'a geldim, ona kendimi kendimi tanıttığımda beni tanıdı ve, "Sen Mekke'nin Kur'an hafızlarından ve alimlerinden değil misin?" diye sordu. Ben de "Evet" dedim. Bir olay anlattım ve sonunda kendisine,

"Ey amca, sen makbul birisin ve dua isteyenler için dua ediyorsun; kendin için dua etsen de Allah Teala gözlerini tekrar açsa" dedim. Hz. Sa'd tebessüm etti ve şöyle dedi:

"Ey oğul, Allah Teala'nın isteğiyle olan bu durum, benim için, nefsimin isteğiyle gözümün açılmasından daha güzeldir."

aile saadeti, s. muhammed saki erol

semerkand yayınları