dedigim gibi asr-i saadet dönemindede bu vardi Islam tarihini iyice arastir dinler arasi diyalog demek nedir siz farkinda degilsiniz galiba yada herkes birseyler söylüyor kimse kimseyi dinlemiyor
ben birsey yaziyorum sen farkli yaziyorsun ben yaziyorum ilginc olan benim yazdiklarimdan soru getiren yok herkes cevaplar üretiyor cok ilginc ben anlamadim
Alıntı:
Mevlânâ'ya atfedilen bir söz var: Bir ayağım şeriatın içinde, diğer ayağım yetmiş küsur milletle beraber..' Esasen bizim mesleğimiz de bu düşünce çizgisindedir. Herkesle iyi geçinme, herkesle diyalog içinde olma ve herkesle şartların elverdiği ölçüde münasebet ve bağlantı kurma..
Elbette, herkesle diyalog içinde olmanın bir ölçüsü olacaktır. İnsan, ayağını sağlam basıyor ve İslâmî prensiplerle mukayyet yaşıyorsa, yani insanın bir ayağı, Mevlânâ'nın ifadesiyle hep dinin özüne bağlıysa, bu diyaloglar faydalıdır. Aksine, bu insanın hayatı sünnet yörüngeli değilse, kaymalar olabilir ve işte diyaloğun bu türlüsü de hatalıdır, hatarlıdır.
|
peki diyalog olmasa simdi afganistandaki,endonezyadaki kardeslerimiz vefat etmeyecekmiydi
ben hala cözüm üreten görmedim tamam sistemini söyle ben anlayayim cünkü bu kisisel bir sistem degil
Peygamberimizin uyguladigi sistem
Bu arada sert olan nedir onu anlayamadim daha anlayamadiklarimda cok ama bugun ben ismim ile diyalog anlamina gelmiyorum ben aciz bir insanim hata edebilirim bugun o diyalogun safinda olsa idim sana cvp verecek biri olmazdi degilmi demekki aramizdada konusuyoruz demekki diyalog demek müslümanlari itip hristiyanlari kabul etme anlamina gelmiyor degilmi ben hataliyim o zaman diyalogda hatali demekki diyalog olmamasi lazim dersen
suna benzer:
papagan bir kustur
bütün kuslar papagandir

bu senin icin dogru iste nasil anlatayim bilmiyorumki anlamamak icin caba sarfedersen anlamak gibi bir seyi de kabul etmezsin
bak sen viyanadasin diyalogu elestirdin burada sempozyumlar olur elestirdigine göre katilmissindir bana yanlis gördügün bir cümleyi söyle bana yanlis gördügün bir uygulamayi söyle bu sempozyumlarda tamam diycem mücahide kardesim