Tekil Mesaj gösterimi

Alt 05.10.2007, 20:55   #162 (permalink)
alptraum
Tercübeli Üye

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 42
70 Kunu Icin 105 Tesekkür Aldı
alptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 64

@miniksercen

H.z. Bilale ne iskenceler yaptilar ne kadar cok canini acittilar
Ammarin annesine babasina daha neler neler yaptilar tarih bunlara örnektir ama bu onlara küfredelim anlamini verirmi bana bunu söyle diger dinlere mensup bütün insanlara zalim kafirler diyebilirmisin diyemezsin dersen sayet ayete ters düsmüs olursun

“Ehli kitabın hepsi bir değidir. Onalrın içinde geceleri ayakta durup Allah’ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanan insanlar vardır Onlar Allah’a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emreder, kötülükten men ederler. Hayır işlerine koşarlar. Onlar iyilerdendir. Onların yapacakları hiçbir iyilik karşılıksız kalmayacaktır.”(Al-i İmran 113,115)
Bizim diyalogdan anladığımız, bir kültürün diğer kültür içerisinde yok olması değil, kültürel farklılıkların dünya insanlığı için bir zenginlik kaynağı olduğunun ortaya konulmasıdır.
“İçlerinden zulmedenler hariç Kitap Ehliyle ancak en güzel bir yolla mücadele edin ve deyin ki; Bize indirilene de size indirilene de inandık. Bizim ilahımız ve sizin ilahınız birdir. Biz ona teslim olanlarız.”(Ankebuut 46)

h.z. hamzayi sehid eden vahsi sonrasinda haz. vahsi olup sahabe olmamismidir seyyidlerin seyyidini öldüren bu insana lanetmi yagdirirsin Allaha duami edersin hoca efendinin dedigi gibi;
ya rabbi hidayete erdir diyor
hidayeti mümkün olmayanlarını güzelliklerle ıslah et
onlar bilmiyorlar bilseler yapmazlardı

H.z ömer bir papazi görünce agliyor bunlar rahmet anlamina gelir tükürmek anlamina degil
peygamberimize kahrolsun dendiginde genis ol diyor hz.aiseye Allah genis olanlari sever diyor

bunlar ne anlama geliyor birde diyalog her önüne gelenle yapilmiyor herkes bilip bilmeden konusuyor diyalog mesela evangelist ruhanilerle yapilmaz neden peki

madem ölenleri bu kadar düsünüyorsun iclerinden bir hz.vahsi gibi imana sahip olmalarini iste
ölenlere üzülme onlar sehid cennet onlara zaten verildi onlara zaten müjdelendi onlar en güzel hediyelerle karsilanacak biz kendimize yanalim bize daha böyle birsey bahsedilmedi cennet verilmedi daha birisine dinimizi anlatamadik onu müslüman yapamadik bunun icin aglayamadik gözyaslarimiz dünyanin su kötü yasamindan kurtulan gercek saadete eren insanlar sehidler icin aglamalarini imanini kaybedip cehennem atesi icerdsinde yanacak olan insanlara dini teblig edemedin diye agla üzül birkac yahudi cocugu herseyi diyebilir ama unutma yahudilerdede basörtü vardir onlarda müslümanlara benzerler bazi sekillerde o cocugun hatasi hata bile olsa ne yapmayi düsünüyorsun...
Kuran ehli kitap olan kafirleri ayirmaktadir zalim olanlar ve olmayanlar diye

Kuran ve sünnete göre yasamak istiyorsan
kendin icin üzül müslüman olmayanlar icin üzül daha iyi hizmet edemedigin icin üzül kanlar daha fazla aktigi icin üzül durduramadigin anlatamadigin icin üzül

ölenler cenneti kazandi ya sen ben bu hediye verildimi bu kadar zalimce düsünebiliyoruz

rabbim bize hidayet versin onlarida hakki bulmaya nasip etsin tevbe etmeye nasip etsin

selametle
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!