Selamın Aleyküm sevgili metin mete. Biliyorsunuz Resulullah (s.a.v.) herhangi bir mezhepten değildi, ama sizde biliyorsunuz ki; dört mezhep Resulullah'tandır.
Vahhabiler ise mezhep değildir. Şia gibi caddeden ayrılmışlardır.
Reyhanlı kardeşimin sorduğu sorudaki niyeti görebiliyorum veya zannediyorum, bazı; ilim sahibi olupda, araştırıp uygun kitaplara bakarak, ben herhangi bir mezhebe tabii olmak istemiyorum, ilmim ile gitmek istiyorum bundan sonra diyen alimlere özenip de, yola çıkan bazı hanif olduğunu söyleyen cahiller için (yani hanifliği dahi sadece kulaktan duyup anlamına inememiş) kişiler için kullanmış. Haniflik, asıl olan anlamı ile ama; hele bu zamanda, her babayiğitin harcı değildir çünkü.
Her insan, istisnasız her insan, herhangi bir mezhebe tabi olmalıdır. En azından ayakları yere basana kadar bile olsa bu zamanı bir mezhepte geçirmelidir. Bu zarurettir. Diyeceksiniz ki şeriat geniş, neden mezhebler ile sınırlayalım, evet! dünyada geniştir ama her il bir karayolu ile birbirine bağlıdır. Karayolu ile gitmeyeninde ya pusula bilgisi güçlü olmalı, yada yolu gerçekten biliyor olmalı. Kurda kuşa yem olmaması işten değil, kurt ve akbaba gibi kuşlar yırtmak ve parçalamak için yol ağzında bekliyor çünkü.
Rahim'e (cc) emanet ol.
__________________ Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun! |