Tekil Mesaj gösterimi

Alt 05.10.2007, 06:50   #6 (permalink)
zeynep_hearty
Gast

Alıntı:
yelken06500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
s.a

birinci sorudan başlarsak eğer sizce topuğa kadar giyilmiş olsa da elbise eğer vücut hatlarını teşhir ediyorsa tesettürden maksat nedir?
maalasef dışarıda bir çok hanım kardeşlerimizi görüyoruz.başlar kapalı ama alt tarafta daracık bir kot üstte sıkısıkıya bir badi ama sadece başı kapalı sizce caiz mi?

2. sorunuzda öpüşmekle ilgili
siz erkeğin erkeği kadının da kadını şapur şupur öptüğünü hangi hadis te okudunuz ya da hangi müçtehitte okudunuz sağlam kaynaklarınız varsa buyrun..bunların çoğu frenk adetidir.sarılmak ile ilgili adeti birçok yerde görebilirsiniz .

3. sorunuzda ise buradaki elbise ile ilgili konuyu anladığınızı sanıyorum çünkü kişisel bir yorum yapmışsınız.elbisenin darlığı kısmını ise 1.soruda yazdık.

son surunuzda ise tahsil ile ilgili noktada fazla bir zorlama göremedim zira hacca yanlız gidemiyorsanız tahsil de çok farklı değil..buradan maksat da uzağa gitmek hususu vardır.ayrıca tahsilinizi ilmi fıkhi yönde yapıyorsanız bunu bulunduğunuz yerde yapmanızda nasıl bir mahsur vardır.
yok bunu dünyalık için yapıyorsanız güçlü kadın özgür kadın gibi feminist sözlere kapılarak yapmanız da dinimizce uygun olur mu?
evvela soruda dar bir elbiseden bahsedilmiyor..kaldıki sözkonusu elbise islami ölçülere uygunda giyilmemesinde ne gibi bir sakınca vardır ....fikirlerinizi delil ile birlikte sunmanızı rica ediyorum...
2.az önce yapmış olduğunuz gibi yine sorunu en uç kısmından ele almışsınız kaldıki sorunun dışında bir cevap verilmiş 3.soruda olduğu gibi... peki şu halde ben şunu soruyorum gayet temiz bir öpücüğün yasaklanması hangi sağlam kaynakta mevcuttur??

3.bilakis kişisel yorum yapan sizsiniz hiç bir delil kaynak sunmadan herhangi bir şahsın derlemsi emirmiş gibi sunuyorsunuz çok tabi olarak buna mükabil cevap vermek durumundayım zira hoş olmadığını düşünüyorum...
4.hacc mahremsiz gitmek ile ilim tahsil etmenin alakası nedir ...son kurmuş olduğunuz cümlede bir hayli kifayetsiz olmuş zira efendimiz zahiri ve batini ilimleri öğrenin demiştir...dünyalık ile alakası nedir ki doğrulunu tartışıyorsunuz ??insanların niyetine nasıl vakıf olabilirsiniz ve imkanlarının,olanaklarının ne oranda olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz şahsi hükümlerinizi dini hüküm gibi sumanız oldukça garip unutmayınız lütfen fahri kainat efendimiz şöyle der ''muhakkak din kolaylıktır''....
selam ve dua ile..........