mezhep Alıntı: abrec Nickli Üyeden Alıntı
şimdi islam dininde önemli alimler gelmiş geçmiştir.
bu mehzep olayıda alimlerin farklı yorumlarından çıkmıştır bildiğim kadarıyla.işte imam hanefi şöyle yorumlamış imam şafi şöyle yorumlamış.ok.
şimdi benim anlamadığım ben bir sünni olarak imam şafinin dediği gibi veya yorumladığı gibi diyelim namazımmı kılarsam dindenmi çıkarım mehzepdenmi yyoksa hiçbirşeydenmi.
bunlar önemli alimlerdir ve fikirleride önemlidir bir sünni hanefi aliminin dediği gibi bir şeyi yaparsa hanefimi olur sünni olarak kalırmı dindenmi çıkar.
ayrıca hiristiyanlara benzemeye başladık herşey dinden çıkarır oldu bizi mehzepsizleride ellemiyelim takılsınlar.ayrıca benim bildiğim hiçbir sahabenin mehsebi yoktu ALLAH resülü demiyormu sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir onları takip eden yolunu şaşırmaz diye. | öncelikle kardeşim izin verirsen şunu düzelteyim acizane siz sünni derken herhalde hanifi demeye kasteddiniz.(çünkü şafi,hanifi,hanbeli ve maliki mezheplerinin hepsi sünnidir.
ayrıca bu dedikerinizin hiçbiri olmaz çünkü mezhep alimleri peygamber(sav) bir konu hakkındaki farklı durumlardaki farklı uygulamaları taklid etmişlerdir.yani bu yolla peygamberimizin bütün uygulamaları yaşatılmaktadır.hiçbiri kendi nefsine göre bir mezhep oluşturmamıştır.bunu araştırırsak sanırım ki göreceğiz..
bu dört mezhepte bu görülmektedir..diğerlerinde ise islamın tam şekillenmediği dönemdeki veya daha önceki dönemdeki bazı uygulamalar terkedilmediği için veya sünnet-i seniyeye dayandırılmayan uygulamaların varlığı gözükür..selam ve dua
Ey ilim iddiasında bulunan, hani ağlaman? Yüce ALLAH’ın (C.C) korkusundan gözlerin yaşarıyor mu? O’ndan korkman ve günahları itirafın nerede? Nefsinle cenk etmek ve onu terbiye etmek yok mu? O’nu HAK tarafına çağırman nerede?
Bunların hiçbiri sende yok. Bütün derdin kasa, masa, yemek ve eğlenmek. Aklını başına al. Dünyadaki nimetlerden sana gelecek bir kısmetin varsa gelir, üzülme içini ferah tut. Bekleme yükünden kurtulursun, hırsın ağırlığı seni yormaz.
|