Engel ve deprem... 17 ağustos depremini ve ardından gelen diğerler depremleri birebir yaşadım.Sakarya'da oturuyorum ve sık sık sallanıyoruz.99 yılında,5.8'lik bir artçı deprem sırasında sakarya eski valilik binasının üçüncü katındaydık iki arkadaşımla.İlk harekette ayakta duran kişiler kaçtılar.Ben ve arkadaşlarım ne olduğunu anlayana kadar sarsıntı çok şiddetlenmişti.Merdivenlere yöneldiğimizde,merdivenlerin yaprak gibi titrediğini hiç unutamıyorum.Tabi ki inemedik ve sarsıntı geçene kadar çaresizce duvar dibinde bekledik.Sonuçta o anda kaçamayan bir çok engelsiz kişi vardı.Ama ben tabiki o korkuyu daha derinden hissettim,kaçabilme ihtimalim sıfırdı.Aynı korkuyu elbette duyuyorum fakat her anımızı deprem olacak korkusu içinde geçiremeyiz.Sonuçta Allah'ın vermiş olduğu bu canı bir şekilde teslim edeceğiz.Gereken tedbirleri almamız gerekiyor sadece.Ben kendimce aldım,çok katlı binadan çıktım,kendimi daha güvende hissettiğim iki katlı bir binaya taşındım.
__________________ "Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi". (İmam-ı Azam) |