Alıntı:
seyfullah putkıran Nickli Üyeden Alıntı
HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ? GAYRI MÜSLİM KÜFÜRÜ İÇİN ÖLDÜRÜLMEZKEN , DİNİNDEN DÖNENİN NEDEN KATLİ VACİPTİR? BİZE GAYRI MÜSLİMDEN ZARAR GELMEZ YAPICAĞI HER KÖTÜLÜK DİNİNE YORULUR ONUN İÇİN ONU HOŞGÖRÜYORUZ RESULULLAHIN DEDİĞİ GİBİ ONLAR BİLMİYOR YA RABBİ BİLSELERDİ YAPMAZDI DİYORUZ...PEKİ KARDEŞLERİMİZE NEDEN DAHA KURALCI YAKLAŞIYORUZ ÇÜNKÜ YAPICAKLARI YANLIŞ HEPİMİZİN DAHİL OLDUĞU İNANCIMIZA ZARAR VERİCEĞİNDEN UYARIRIZ TIPKI RESULULLAHIN CAMİDE HALKA İŞTİRAK ETMEYEN İNANAN İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZ MİSALİ... HERKES DİLEDİĞİNİ ANLAMAKTA ÖZGÜR GÜNÜMÜZDA ALLAHIN KELAMINI DAHİ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ YORUMLAYANLAR OLDUĞU GİBİ VELİLERİN SÖZÜNÜDA İŞİNE GELDİĞİ GİBİ YORUMLAYANLAR OLMUŞTUR . KİMİNE DELİ DEMİŞTİR İNSANLAR KİMİNİDE KATİLİ OLMUŞTUR... BENCE KURANI KERİMDE DENİLDİĞİ GİBİ ZİKİR EHLİNE SORUN ÖĞÜDÜNE BAKLIRSA SORUN KALMICAK.. YETERKİ HER KAFANA BİR SES ÇIKMASIN... SİZ ŞARTLAMIŞSINIZ İLLADA KÜFRE GİRENLE AYNI KEFEYE GİRMEK İÇİN ÇABA SARFEDİYORSUNUZ BEN BİR DEĞİLSİNİZ DİYORUM SİZ İLLA BENİ OARAYA SOK DERCESİNE SUİZAN YAPIYORSUNUZ MÜMİN ODURKİ BEN ONU KASTETMİŞ OLSAM DAHİ HUSNÜ ZAN İLE KARDEŞİMİZİ KASTI İKİ KESİMİN AHİRİ DEĞİL OLAYLARA BAKIŞ AÇISINDAKİ HATADIR, SİZE ŞU BENZETMEYİ YAPSAYIM DESEYDİMKİ DİYALOGĞUN MANASINI BİLMEDEN HAKİKATİNİ GÖRMEDEN AHKAM KESENLERİN İŞİ , MUSA A.S. , HIZIR A.S. İLE ARKADAŞLIĞINDA ZAHİRE HÜKÜM VERMESİ GİBİDİR. ŞİMDİ DE KENDİNİZİ HZ MUSA İLE BİRMİ TUTUCAKSINIZ. şimdi estağfirullah beni peygamber yapamazsın dicekmisiniz? OLAYIN HAKİKATLERİNDEN NE KADAR UZAKTAYIZ GÖRDÜNÜZMÜ BİR CÜMLEYE TAKILDINIZ İÇİNDEKİ MANADAN YOKSUN KALDINIZ TIPKI DİYALOĞA TAKILIP İÇİNDEKİ SIRDAN UZAK KALMANIZ GİBİ... RABBİM CÜMLEMİZE İLMİ LEDUNU NASİP ETSİN.. İNŞALLAH ULEMA-I RASİHİNDEN OLURUZDA AKILLARIMIZDA SORU KALMAZ.. |
yani seyfullah sana hayretle bakmakdan kendimi alamıyorum kusura bakma kardeşim ama böyle bir mantık kabul edilemez.
bikere şu islami hükümlerden kendi mantığımızla yorum yapıp üzerine kendimizi haklı çıkarma işinden bir vazgeçin.islamda dinden dönenin katli vacip olması ile senin savunduğun şey arasında hiçbir alaka yoktur. arabistanda içki içtiği için kırbaçlanan müslümanlara haketmiş gözüyle bakıp avrupanın ortasında ***s partileri düzenliyenlere merhamet gözüylemi bakalım.bunumu istiyorsunuz.
ya bı dinlerin kardeşliği muhabbetlerinin başlamasının nedeni amerikanın ve israilin müslümanlara daha sempatik gösterilmesi istenmesidir.çünkü amerika ve israil ortadoğuyu yakıp yıkıyor zor durumda kaldıkları için böyle geyiklerle amerika ve israili müslümanlara sempatik göstermeye çalışıyor.
işte bir takım adamlar çıkıyor islam adına konuşuyor (sözüm ona) ne bushun ne israilin yaptığı katliamlara ses çıkarmıyor ama ortalarda bile gözükmeyen ladine nefretlerini sunuyor hizbullaha nefretlerini sunuyor.ama bush ve israil askerlerine merhamet ile bakmasını istiyor.
ama o kadar cahil bir toplumuz ki din adamı denilen bazı adamlara öylesine inanıyor ve ALLAHın kurallarını o kadar bilmiyoruz ki.deseler içki içebilirsinizz hafta sonları diye birçok müslüman içer.hoca öyle dedi derler.bu din niye geldi insanlar ALLAH yolundan gitsinler diye baldırı çıplaklara inanmasınlar diye.ama kanımızda var herhalde insanoğlu olarak birinin peşinden gitmek.doğru yada yanlış olduğuna bakmadan.kahrolsun busha ve israile yada amerikaya nalet olsun diyemiyenler.