Tekil Mesaj gösterimi

2 Ekim 2007
Alt 02.10.2007, 06:10   #5 (permalink)
seniseven
Tercübeli Üye

seniseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
seniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biri
Tecrübe Puanı: 10
Standart 2 Ekim 2007

2 Ekim 2007 Hicri: 20 Ramazan 1428 – Rûmî: 19 Eylül 1423 - Hızır 150 Aziz Mahmut Hüdai Hazretlerinin vefatı (1628) – 3. Ahmed’in feragati, Sultan 1. Mahmud’un tahta çıkışı (1730) – İşgalci Fransız ve İngilizlerin İstanbul’u boşaltması (1923)
GÜNÜN HADİSİ
[FONT='Verdana','sans-serif']Hz. Peygamber sözlü iddia ve ithama göre ceza vermezdi. Ve birinin diğeri aleyhindeki iddiasını delilsiz ve ispatsız kabul etmezdi. [/font][FONT='Verdana','sans-serif']
Hadis (Ebu Nuaym)[/font]

Click the image to open in full size.
KİM DAHA CÖMERT
Hz. Ali (k.v.)'nin kardeşi Cafer-i Tayyar'ın (r.a.) oğlu Ab­dullah (r.a.), bir gün hurma bahçenin yanından geçerken bahçede çalışan köleye üç öğünlük azık getirdiklerini gör­dü. Bir köpek kölenin yanına vardı. Köle bir öğün ekmeği köpeğe verdi. Köpek hemen yedi, ikincisini de verdi. Köpek onu da yiyince üçüncüsünü de verdi.
Abdullah (r.a.) yaklaşarak seslendi: "Ey köle, niçin bir günlük (üç öğün) yiyeceğinin hepsini verdin, îsâr et­tin, kendin muhtaçken ona verdin? Ve kendin açlığı seçtin." Köle şöyle cevap verdi:
"Gördüm ki köpek, garîptir, uzak diyardan gelmiş­tir. Açtır ve nasîbini aramaktadır. İşte bundan dolayı onu mahrum etmeyi cimrilik telakkî ettim."
- Peki, bugün ne yiyeceksin?
- Aç kalacağım ve sabır arkadaşım olacak.
Abdullah (r.a.) görüp "Halk beni cömert bilir. Hâlbuki

bu köle benden daha cömerttir." dedi. Köleyi ve hurma bahçesini sahibinden satın aldı. Köleyi azat etti. Hurma bahçesini de bütün aletleriyle ve ağaçlarıyla ona verdi.
Abdullah'a (r.a.) dediler ki: "Sen ondan daha cömert oldun. Zira onun verdiği üç öğünlük yemek, seninki İse değerli bir köle ile değerli bir hurma bahçesidir."
Abdullah (r.a.) da bunlara şöyle dedi: "Ne yazık ki, onun verdiği, sahip olduğu mülkün hepsi; benimki ise sahip olduğum şeylerin bir kısmıdır."
MÜNEBBİHATTAN:
"Allâh-ü Teâlâ, Üzeyir'e (a.s.) şöyle buyurdu ki: Yâ Üzeyir!
Küçük bir günah işlediğin zaman onun küçüklüğüne
bakma, o günahı kime karşı yaptığına baki

Sana küçük bir hayır isabet ettiği zaman, onun azlı­
ğına bakma, onu sana gönderene bak!

Başına bir belâ geldiği zaman, beni mahlukâtıma şi­
kâyet etme. Senin kötülüklerin bana arzedildiği zaman,
seni meleklerime şikâyet etmediğim gibi."

MANİ
Rakımda mezem sensin
Gül yüzlü nazım sensin
Her nereye gidersem
Kalbimde gezen sensin

Click the image to open in full size.BİLMECE
[FONT='Times New Roman','serif']Üstü çayır biçilir[/font][FONT='Times New Roman','serif']altı çeşme içilir.[/font]
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:
[FONT='Times New Roman','serif']"İnsan" Bebeklik, yetişkinlik ve yaşlılık hali [/font]

[IMG]http://groups.msn.com/isapi/fetch.dll?action=MyPhotos_GetPubPhoto&PhotoID=nHgA AANgJb3idTVVnhgMJMi9MvwCIULcX8eI!IGTkzuf*BVHOCN9q! 8WGN9yFARGe[/IMG] Click the image to open in full size.