Ali riza demircan hocayi bir aralar cok dinledim ilahiyatci abilerle konustugumda bu hocamizin eserlerinden dolayi pek olumlu bakmadiklarini duydum cünkü ali riza demircan hoca islamda cinsellik üzerine egilmis bir hocadir bazi düsünceleri ve fikirleri diger alimlere nazaran farklidir
mesela
bir bayanin adet döneminde iken ibadetinden eksik kalmasin diyor kuran-i kerimi ayni sekilde okuyabilir diyor bunda bir sakinca yok
ama benim en cok ilgincimi ceken hadise ise
bu hocamizin cuma namazlarinin kadinlarada farz oldugunu belirtmesidir kendiside derki bir hz.aise anamizdan bu bilgi yoktur yani farz olmadigina dair ayettede ey müminler der kadin erkek ayirt etmez fikrine sahiptir
ama bu hocamiz tam tekke terbiyesi almis konusma seviyesi yüksek , osmanlicayi fazlaca kullanan cokda bilgili bir hocadir herseye cevap vermemesi ilgi ceken yönlerdendir fetva vermekten fazlasi ile kacinan bazi sorulari cevapsiz birakan bir hocadir
örnegin
tip gelisti ve annenin karnindaki bebegin sakat dogacagi cok erken zamanlarda belli oluyor bu cocuk sakat olarak dünyaya gelmelimi yoksa kürtaj yapmaya izin varmidir
bu sorunun cvbini bu hoca vermez vermemistirde
__________________ İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim! |