Tekil Mesaj gösterimi

ama yine de saygi...
Alt 14.09.2007, 21:30   #3 (permalink)
alptraum
Tercübeli Üye

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 42
70 Kunu Icin 105 Tesekkür Aldı
alptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 64
Standart ama yine de saygi...

Selefiyye mezhebini savunmak, inanç sistemini sahabe ve tabiin zamanındaki şekle çevirmek isteğiyle yola çıkan İbn Teymiye, zaruri olarak nakli tercih etmiştir. Ona göre Kur’ân ve sünnetten başka kurtuluş yolu yoktur. Bu sebeple akıl, naklin karşısına konulamaz. Esas olan nakildir; akıl ise idrak ve tasdik edicidir. Onun en çok tenkit edildiği yönü, bid’at hakkındaki görüşleridir.
Ancak bunu, içinde bulunduğu toplumun bu konudaki aşırılıklardan kurtarmaya yönelik olduğu şeklinde izah etmek mümkündür. Onun bu konudaki görüşleri, ileride bir kısım ekoller tarafından çığrından çıkartılmış ve onun itidalli mecrasından uzaklaştırılmıştır. Belki de onun yazmadığı bir kısım hususlar onun adı kullanılarak neşredilmiş de olabilir. Zira İbn Teymiye’nin çizdiği genel düşünce içinde özellikle bidatla ilgili bir kısım ona isnad edilen görüşleri tereddütlü hale getirmektedir.

bize düsen ise yazilarinda kuran ve sünnet isiginin disarisina cikmis yazilari ayiklamaktir

Ancak bazı hatalarının olması onlardan istifade etmemize engel değildir. Çünkü, bir bahçede çürük birkaç meyvenin olması, bütün bahçenin çürüklüğünü göstermez. Aynı şekilde bir hazinede birkaç sahte para bulunmakla hazinenin değeri düşmez.
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!