Alıntı:
bcetin811 Nickli Üyeden Alıntı
Minareden okunan ezanın saatleri bellidir..Kimseyi rahatsız edecek bir durumu yoktur..Sabah namazına kalkma gereği duymayan bir insan ezanı duymaz bile..Ama davul için aynı şeyi söylemeyiz..Adam apartmanınıza kadar giriyo..Benim karşı komşum beyin cerrahı..Gece saat 1'de geliyor sabah 7'de gidiyor..Kalp pili kullandığı için oruç tutamıyor...Peki bu adam kulağının dibinde patlayan davulu dinlemek zorundamı???Ya da gecenin bir saatinde uykusu bölünmek zorundamı??Hani nerde özgürlük.."Dinde zorlama yoktur" ayetine ters değilmi sizce??? |
Selamünaleküm
Değerli Arkadaşım;
Benim ezandan kastım, yani artık müezzin veya imamlar minareye çıkıp ezan okumuyorlar, kurban kesen kurbanın rengini bile bilmiyor. Bunlar bizim dinimizin oluşturduğu kültürlerdir. Bunlar şu veya bu sebeple kaldırılırsa bizi millet yapan değerlerimiz zayıflar demek istiyorum.Sizin komşunuzun durumu bir istisna ve buna benzer başka istisnalar olabilir. Adam diyor ki "yav ben namaz kılmıyorum, nedir bu ezan sesi beni, karımı, bebeğimi vs.vs. uyandırıyor, bunu sustursunlar" yarın ben de derim ki, nedir bu kurban bayramı dört gün tatil, işimiz gücümüz var, bunu kaldırsılar ve bu örnekler bitmez tükenmez. Haa, sizin davulcunun yaptığı abartı da bir istisna, buna engel olunabilir, adetlerimizin yanlış icra edilmesi adetlerimizin kötülüğünü göstermez tabii ki. Ayrıca dinde zorlama vardır. Eğer kişi ben müslüman değilim derse o kişiye zorlama yapılmaz. Saygı ve selam